Składniki:
- włoszczyzna
- kilka ziemniaków lub ryż
- pęczek koperku
- około 600 ml wywaru warzywnego
- śmietana
- mąka bezglutenowa
Nalewamy do garnka około 600 ml wody (można dodać bezglutenową przyprawę do zup), dodajemy bulion i włoszczyznę ,zagotowujemy .
Dodajemy drobno pokrojone ziemniaczki w kostkę , marchwekę, oraz trochę drobno
posiekanego koperku. Gdy zupa się zagotuje ,warzywa zmiękną zagęszczamy ją troszeczkę ( śmietanką wymieszaną z odrobiną mąki bezglutenowej ).Gdy zupka zagęści się ,dodajemy resztę kopru .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Drogi czytelniku! Dziękuję , że odwiedziłeś mojego bloga, jeśli ci się tu spodobało zaobserwuj bloga, będzie mi bardzo miło ;-) Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)