sobota, 15 lutego 2014

Łatwa i przepyszna zupa koperkowa

 Podaje przepis na łatwy sposób zrobienia zupy koperkowej .


Składniki:
  •  włoszczyzna
  • kilka ziemniaków lub ryż
  •  pęczek koperku
  •  około 600 ml wywaru warzywnego
  • śmietana
  • mąka bezglutenowa
Wykonanie:

     Nalewamy do garnka około 600 ml wody (można dodać bezglutenową przyprawę do zup), dodajemy bulion i włoszczyznę ,zagotowujemy .
     Dodajemy drobno pokrojone ziemniaczki w kostkę , marchwekę, oraz trochę drobno
      posiekanego koperku. Gdy zupa się zagotuje ,warzywa zmiękną zagęszczamy ją troszeczkę ( śmietanką wymieszaną z odrobiną mąki bezglutenowej ).Gdy zupka zagęści się ,dodajemy resztę kopru .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drogi czytelniku! Dziękuję , że odwiedziłeś mojego bloga, jeśli ci się tu spodobało zaobserwuj bloga, będzie mi bardzo miło ;-) Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)