piątek, 14 lutego 2014

Produkty dozwolone




Produktami które nie zawierają glutenu są:  kukurydza  , ziemniaki, ryż  ,soja , proso, gryka , tapioka, maniok, soczewica ,fasola,sago, sorgo, teff, orzechy , mięso ,owoce,warzywa.

Wszystkie artykuły  oznaczone symbolem przekreślonego kłosa.
  • Świeże nieprzetworzone mięso
  •  ryby
  •  jaja 
  • mleko 
  • mleko w proszku
  •  kefir, maślanka
  •  jogurt naturalny
  • nieprzetworzony ser biały i żółty
  • Masło, smalec, margaryna
  • olej roślinny, oliwa z oliwek 
  • Warzywa świeże i  mrożone konserwowane bez dodatków
  • Cukier
  •  dżem,miód
  • landrynki
  •  Herbata, kawa naturalna
  • soki owocowe
  •  wody mineralne, kompoty, napary z ziół, czyste alkohole
  • Sól, pieprz, zioła,, ocet winny, ocet jabłkowy, bezglutenowy sos sojowy Tamari 
  • soda spożywcza 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drogi czytelniku! Dziękuję , że odwiedziłeś mojego bloga, jeśli ci się tu spodobało zaobserwuj bloga, będzie mi bardzo miło ;-) Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)