Witam serdecznie , postanowiłam napisać zapytanie do Zakładów mięsnych Henryk Kania czy ich produkty zawierają gluten , ponieważ z tyłu na etykiecie w alergenach gluten nie był wymieniony.
A wolałam się upewnić na 100% .Wklejam więc całą odpowiedź jaką otrzymałam
Pragnę podziękować za zainteresowanie produktami
Zakładów Mięsnych Henryk Kania.
W naszej bogatej ofercie znajdują się zarówno
produkty, w których gluten jest obecny w składzie oraz produkty nie
zawierające tego alergenu pokarmowego.
Ze względu na mnogość asortymentu oraz ich
zróżnicowanie i dostępność w poszczególnych sieciach handlowych najłatwiejszym
sposobem na werefikację obecności glutenu w produkcie jest analiza składu
produktu znajdującego się na opakowaniu.
Jako Producent mamy obowiązek deklarowania
wszystkich składników i dodatków wykorzystywanych do produkcji danego
asortymentu, w tym również tych będących alergenami.
Ze swojej strony zachęcam do spróbowania linii
produktów Polskie Snaki. Jest to 6 kabanosków w poręcznym opakowaniu będących
idealną przekąską, którą można zabrać ze sobą do szkoły czy pracy. Jest to
produkt, który został szczegółowo przebadany na brak obecności glutenu
o czym informuje stosowny zapis na opakowaniu.
ostatnio ten zapis zanikł.... i co teraz?...
OdpowiedzUsuń